GastroNews.cz


Cukrář.cz

Partneři
Diskuse na téma

steak entercote



steak entercote
Od: rado

4.4.2004 12:33:55.
id: 686.


prosim o radu a znalosti vsemoznych informaci o steaks Entercote

odpovědět

Nadpis:

Re: steak entercote


Od: entrecote

Vloženo: 10.4.2004 15:00:57.
ID: 701.


Rado,snad Ti trochu pomůžu..:-)nejprve: se to píše entrecote ,tento název znamená dvojtý steak z vysokého roštěnce nebo aspoň steak s větší gramáží,nejlepší pro výběr je použít uruguayské nebo třeba brazilské plemeno,které už je docela u nas dobře k dostání,míru propečení bych směřoval spíš k medium-rare,není špatné péct s červeným pepřem.
Doufám,že Ti moje skromné rady poslouží

odpovědět

    Nadpis:

Re: steak entercote


Od: Michael D. Klima

Vloženo: 30.4.2004 8:13:50.
ID: 755.


Entrecôte

 

V  přesném překladu „mezižebří“.

Jak správně řečeno je to řez masa, steak, ukrojený ze střední části vysokého roštěnce s kostí. Pro upřesnění bych chtěl dodat, že se nedá říci, že by se mu oficiálně říkalo dvojitý steak, nebo že by se entrecôte musel vyznačovat větší gramáží. Také není řečeno, že by se výraz entrecôte nějak vztahoval k jistému plemeni jako například k uruguayskému nebo brazilskému, přesto, že tato plemena jsou údajně v Česku k dostání. Také není řečeno, že vnitřní teplota grilovaného nebo broilovaného entrecôte by musela být medium-rare, a to na jakém pepři, nebo zda vůbec na nějakém pepři a jak by se entrecôte měl připravovat, je čistě otázka preference.

  

Uruguayské a brazilské maso bývá velmi často napadeno tzv. Foot-And-Mouth deseaze, a proto jeho dovoz do USA není dovolen. Na ČR se ale zákaz dovozu zřejmě nevztahuje.

 

Michael Klima

 



odpovědět

       Nadpis:

Re: steak entercote


Od: ...

Vloženo: 30.5.2004 23:54:19.
ID: 839.


Pane Klímo,pro Vás koukám asi není nic dobré,odpovídal jsem na dotaz nějakého typu na upravu výše uvedeného produktu nikoli na to k jakému plemenu se to vztahuje a že se "musí" upravovat s červeným pepřem,trochu si to upravujete po svém!

odpovědět

          Nadpis:

Re: steak entercote


Od: Michael D. Klima

Vloženo: 31.5.2004 5:01:38.
ID: 840.


Zaprvé bych Vám neměl ani odpovídat protože je to proti mému náboženství odpovídat anonymům.

Vydedukoval jsem s ale, že jste nejspíše pan který se ve svém příspěvku podává dosti zkreslené iformace na dotaz: "prosim o radu a znalosti vsemoznych informaci o steaks Entercote ". Máte ale pravdu v tom, že pro mně není všechno dobré. Musím tudíž použít  moji diplomaciit a odpovědít Vám, že si asi budte muset  ještě jednou přečíst  můj příspěvek a pak mi napište s čím v mém příspevku nesouhlasíte, nacož máte stejné právo jako na to se nepodepsat.

Mike



odpovědět

             Nadpis:

Re: steak entercote


Od: Entercote

Vloženo: 12.6.2004 20:10:00.
ID: 878.


Takže ještě jednou pro méně chápavého Mr.Klímu..... reagoval jsem v předešlém příspěvku na to jak se vyjadřujete stylem "není rečeno,že se vztahuje k určenému plemenum,není rečeno s jakým pepřem pokud vůbec s nějakým atd.atd.
Vaše připomínka že mé informace jsou skreslující apod. se mi moc nepozdává,dotyčný se ptal na nějaké typy tak jsem se mu snažil laicky něco "tipnout" ,jako třeba že by mu více chutnalo s jihoamerického plemene než z české jalovice(na ČR se zřejmě žádné zákazy nevztahují,neboť renomovaní dodavatelé v našem hlavním městě mají např uruguayskou a brazilskou svíčkovou a rošťenou standartně v nabídce)přišlo mi to více k věci než vaše rady že se jedná o mezižebří,což si myslím ,že dotyčnému moc při kulinaření nepomůže ,ale taky se můžu mýlit,protože to ja lidské.
S Vaším pozdravem kdo se neptá nic se nedozví

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
                Nadpis:

Re: steak entercote


Od: JTM

Vloženo: 3.12.2004 20:12:06.
ID: 1284.


Vážený pane Entercote,

je mi velice líto, ale musím Vám říci, že jste opravdu asi nechápavý a navíc ignorant. Vz jste zřejmě v otázce, na kterou jste se snažil odpovědět přehlédl, jak bzla položena a co je ještě smutnější, pak se ještě pustíte do nepříjemné debaty s člověkem, o kterém nemáte ani tušení, kdo to vlastně je. Musím Vás ubezpečit, že jste se dostal na tenký led a divím se panu Klímovi, že prokazuje takovou míru trpělivosti. Pokuste se nejprve si zjistit s kýmn se vůbec pouštíte do takovéto debaty a pak zřejmě budete překvapen, na jakého odborníka jste se nažil nasazovat. Já sám vařím již 40 let a prošel jsem velký kus světa. Pracoval jsem na vysoké úrovni jak v hotelích, tak v diplomatických službách, ale pan Klíma je pro mne jueden z nejvíce ceněných odborníků a jen mohu lotovat, že jsme se nikdz nestkali osobně.

S veškerou úctou

Josef Tomáš

odpovědět

                   Nadpis:

Re: steak entercote


Od: M. Klima

Vloženo: 4.12.2004 3:17:49.
ID: 1286.


Vážený pane Tomáši
děkuji Vám za Váš příspěvek a za uznání mé práce čehož si u odborníka se 40 letou praxí velice vážím.
Nicméně já bych nepotlačoval názory na moji práci ať již jsou od kohokoliv pokud jejich slovník je v mezích kultivovaného národa.
Dnes jsem zrovna dostal poštou český magazín BEVERAGE & GASTRO 11/12 2004.
Dostávám podobné magazíny téměř z celého světa některé dobré, jiné lepší, ale všechny je rád čtu protože jsem jak Němci říkají: „Im Bilde“.
V tomto magazínu mě velice zaujala rozmluva redaktorky Terezie Kaslové s paní Evo Holubovou.

Vybral jsem z toho rozhovoru pasáž která mně velmi mille oslovila a o kterou se se čtenáři těchto stránek musím podělit protože mi paní Holubová mluvi z duše.

Otázka redaktorky Kaslové:
Myslíte si, že nás svoboda obohatila, nebo spíše zvýraznla špatné vlastnosti?

Eva Holuboová: „Jsem ráda, že nám nevládnou komunisti, alespoň v té formě jako dřív… A je jsedno, jestli jsme horší nebo lepší, jsme prostě takoví jakými nás udělali, čím dříve přijdeme na to, že můžeme lepší, tak tím víc získáme. Máme různé šance — učit se od jiných a rvát to do sebe, nebo zůstat zabednění v provincii a říkat si, že bylo lít. Bohužel se s takovými názory setkávám na zájezdech. Je to zvláštní. Tam kde je nezaměsnanost, jsou optimištější, na jihu nebo na východě di myslí, že my Pražáci jsme si z nich přijeli dělat legraci a při tom jsme tak zabednění, že nevíme kde mají kulturák, když přece všichni vědí, že je hned vedle Mototechny. Plot sice už dávno spadl, ale my jako ty ovce zůstáváme na louce, kterou známe, a bojíme se jít dál. Neumíme se ptát a komunikovat. Bojíme se volat politiky k zodpovědnosti. Dříve jsme se vymlouvali, že to nejde, teď se ukazuje, že prostě ani neumíme. Je to částečně lhostejnost a částečně strach. Strach ztrapnit se, svým způsobem je jedno, jestli se bojíte o kejhák nebo ostudy. Vyjdeto na jedno, mlčíte a a nadáváte u piva.“

KDO SE NIC NEPTÁ, NIC SE NEDOZVÍ!
Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu někde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.
Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazů se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli mnozí pracovníci v pohostinství být vděčni, protože bez některých těchto výrazů se za nějaký čas v EU asi již neobejdou.
Také se neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v Česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.

M. Klima



odpovědět

                   Nadpis:

Re: steak entercote


Od: Jergus Burcik

Vloženo: 16.8.2006 9:03:47.
ID: 2459.


Dobry den pan Tomas,
momentalne pracujem v diplomatickej sluzbe a viem ze mnoho mojich kolegov po celom svete, ktory na ambasadach spolocenske podniky pripravuju, navsetvuju tieto stranky. Mozno by bolo zaujimave, keby ste sa s nami podelili o skusenosti z Vasej praxe, co sa tyka zastupitelnosti surovin, v akych podmienkach / vybavenie kuchyne / ste mali moznost pracovat, pripadne keby ste mohli uviest priklady menu na bufety, ktore ste realizovali pri velkych recepciach pri prilezitosti statneho sviatku. O ake jedla nebol zaujem zo strany domacich hosti.

Vopred dakujem.

odpovědět

       Nadpis:

Re: steak entercote


Od: Bob

Vloženo: 26.3.2013 0:19:57.
ID: 10211.


Domnivam se, ze mate na mysli steak, kteremu se v anglictine rika T-bone steak, z jedne strany je rostenec a z druhe strany kosti ve tvaru T je pak svickova. V cesku se bohuzel takto maso neporcuje! Co se tyce neobratneho vyrazu mezizebri, ponecham to pocitu viny tvurci tohoto paskvilu! Pod timto neobratnym pojmem, bych si predstavil, neznaje, kus flakoty vykrojene mezi zebry! Hruza! Pozastavim se u vyrazu Foot & Mouth disease, jde o Kulhavku a Slintavku. V tomto pripade bych doporucoval mit ten steak WELL DONE!:-) Regards, Bob.

odpovědět



    Nadpis:

Re: steak entercote


Od: Bob

Vloženo: 26.3.2013 0:25:18.
ID: 10212.


Jde o T-bone steak, tedy v anglictine, viz muj prispevek nize. B

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota 23. srpna 2014
svátek slaví Sandra, zítra Bartoloměj
Aktuálně v diskusi
Top 5 měsíce
Gastro bazar
    v tuto chvíli nejsou k dispozici žádné inzeráty...

více...
Databáze dodavatelů
Zaměstnání
Vestavné lednice kombinované nabízí Datart.cz
(c) 2001-2014 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.