GastroNews.cz


Cukrář.cz

Partneři
Diskuse na téma

nakladani masa



nakladani masa
Od: ales m

3.6.2004 12:59:18.
id: 854.


Važený pane,poradte mi prosim kde bych mohl zakoupit mechanický změkčovac masa.presněji -JACCARD-tenderizer. predem dekuji Ales M.

odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: M. Kolouch

Vloženo: 3.6.2004 13:50:35.
ID: 855.


Děkuji za dotaz.
Předpokládám, že máte na mysli malý ruční strojek, kde z madla při zatlačení na surovinu vyjíždí skupina tenkých nožů. Existuje verze s jednou nebo se třemai řadami nožů.
Doporučuji Vám obrátit se na Vašeho dodavatele velkokuchyňské techniky - jedná se o běžně dostupné zařízení.
Pokud byste nebyl úspěšný, je bez obtíží možno Vám ho nechat zaslat na dobírku.

Hezký den.
Martin Kolouch

odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Michael D. Klima

Vloženo: 3.6.2004 18:19:07.
ID: 856.


                Jaccard Tenderizer

 

Vážený Aleši,

můj přítel Martin Kolouch Vám  sice již dal radu kde zmíněný změkčovač (tenderizer) můžete zakoupit, nicméně já bych také rád přišel s mojí troškou do mlýna.

 

Já jsem se o JACCARD TENDERIZER®  v českém odborném tisku a na web stránkách již několikráte zmínil v souvislosti popisem tenderizování masa a jiných potravin, ale jak je vidět tak nakonec se díky tomu zájem o tuto úžasnou kuchyňskou pomůcku přeci jenom trochu probudil. Vy zřejmě jeho funkci a výhody znáte, ale přesto bych rád využil tuto příležitost abych se o mechanickém tenderizování opět zmínil a jako obyčejně, příhodnou případovou studií.

 

JACCARD TENDERIZER® 

(Případová studie)

Já jsem se s tímto tenderizorem a s jeho vynálezcem panem Jaccardem prvně seznámil asi v roce 74 nebo 75, na světové restaurační výstavě v Chicagu. Pan Jaccard tam měl relativně malý stánek, asi tak 3x3 metry ve kterém se svou asistentkou demonstroval použití tohoto nového vynálezu. Tím, že u té příležitosti steaky které tím tenderizoval na malém grilu griloval a nabízel malé kousky na ochutnání, se kolem jeho stánku stále někdo motal, ale podle spíš pro vzorky těch steaků, protože podle  mě těm tenderizorům málokdo věnoval pozornost, a téměř nikdo si je  nekupoval.

         Já ale když jsem to viděl tak jsem okamžitě poznal že je to přímo revoluční vynález a navíc tak jednoduchý, že mně až překvapovalo, že jsem ho nevynašel já. Cena, tak zvaná Introductory price na té výstavě byla $39.90, což tehdy byly relativně velké peníze. Nicméně jsem si ten tenderizor koupil a druhý den jsem ho hned vyzkoušel při přípravě roštěnek. V Česku jak víte,  kastrolové roštěnky i po naklepání se podle váhy a kvality masa dusí 45 až 50 minut, ale já jsem si neuvědomil, že používám americké maso a že místo naklepání jsem ty roštěnky propíchal tenderizorem.

Více Vám asi nemusím povídat. Byla to katastrofa. Asi po 20 minutách, když jsem se na ty roštěnky šel podívat, abych je obrátil, jsem se jich téměř nemohl dotknout, jak byly křehké. To byla moje první zkušenost s tím, jak efektivní tento tenderizor může být a že záleží na druhu a kvalitě potraviny pro kterou se používá.

Ale abych se dostal k pointě.

Další rok, opět u příležitosti restaurační výstavy, jsem opět šel za panem Jaccardem a řekl jsem mu, že se obávám, že v Americe, díky té vysoké kvalitě uzrálého masa s tím tenderizorem moc neuspěje, ale že například by se takový tenderizor uplatnil v mém rodném Československu kde se kvalita masa té americké kvalitě zdaleka nedá přirovnat. Pan Jaccard, mi kupodivu řekl, že se mnou plně souhlasí, a že ten tenderizor byl vynalezen  jeho rodné Francii a to ne pro Ameriku, ale pro Francii, kde kvalita masa byla vždycky také velice špatná, a kde  proto mají tolik omáček kterými tu špatnou kvalitu masa zakrývají.

Po Sametové revoluci, jsem pana Jaccarda kontaktoval znovu s tím, že budu nějaký čas v Československu kde bych se pokusil jeho tenderizer uvést na trh. Pan Jaccard, který mně za ta léta již velmi dobře znal, mi tudíž velmi ochotně dal generální zastoupení pro celou východní Evropu.

To ale to bylo v dobách, kdy mě  v ČR málokdo věřil a kdy na české poměry byl relativně drahý, tudíž o něj nebyl takový zájem, a tak jsem se tím po nějakém čase přestal zabývat. Přesto ale se našel jeden český výrobce, který výhody tohoto tenderizoru pochopil a vyrobil sice podstatně lacinější, ale velice špatný plagiát, čímž možná nadělal více škody než užitku.

Potom po nějakém čase jsem ale v pražské tržnici v jednom obchodě viděl originál JACCARD TENDERIZER®, z čehož jsem usuzoval,  že ho někdo z Ameriky již do ČR dováží a tak asi nebude tak velký problém ho dnes sehnat.  Při nákupu ale musíte být velice opatrný, protože i v Americe se dnes již objevuji nepovedené kopie.

Originál ruční JACCARD TENDERIZER®, se vyrábí ve dvou verzích. Ta první má jednu řadu  16 velice ostrých nožíků, a ta druhá, poněkud dražší verze, má ty řady 3 neboli 48 nožíků. Ta první verze udělá stejnou službu, s tím rozdílem, že musíte danou surovinu propíchat vícekrát.

U té příležitosti bych ale chtěl připomenout, že v návodu který ku každému tenderizoru dostanete se sice říká, že je „dishwasher safe“, neboli že ho můžete být v myčce nádobí, ale myslím si, že se tam neříká, že ho musíte umýt po každém použití, a že musíte být opatrný aby se hrubým zacházením neohnuly nebo neztupily.

 

Výhodu jeho používání musíte také vysvětlit vašim zaměstnancům a někdy je doslova donutit k tomu aby ho používali.  V jednom hotelu v Česku, kde jsme se pokoušel výhody používání tenderizoru zdůraznit, mi nakonec šéfkuchař řekl, že takový nějaký „prevít“ mají někde „v šuplíku“, a ukázalo se, že to byl originál JACCARD TENDERIZER®  který už nikdo ani neuměl používat.

 

     Dobře uspořádaný "šuplík"

 

Uděláte mi proto velkou službu, až si takový tenderizor koupíte, mi napíšete jak s ním jste spokojen.

 

KDO SE NIC NEPTÁ, NIC SE NEDOZVÍ!

Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat vaše právo mi odporovat. Pokud jste zvyklý(á)  používat nějaké vulgarismy, na což máte právo a co by Vás identifikovalo, tak se nemusíte ani podepisovat.

Omlouvám se za mé časté používání cizích výrazů, u kterých ale většinou uvedu český ekvivalent. Myslím si totiž, že teď po vstupu do EU to mnohým přijde vhod, pokud ale význam těchto výrazů znáte, tak to přehlédněte.

Mike

 



odpovědět

    Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Markus

Vloženo: 28.4.2005 20:10:55.
ID: 1745.




odpovědět

       Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Magdalena

Vloženo: 4.2.2012 17:07:52.
ID: 9565.


Vážený pane, přečetla jsem si Váš článek o tenderizéru orig., o cestě, kterou tento podivuhodný předmět musel podniknout než se dostal na český trh. Shodou okolností jsem dnes mluvila s přítelkyní, která si (právě ten Váš - orig) nemůže vynachválit. Ale zpět k článku: dýchlo na mě cosi - tady už tak vzácného - taková obyčejná poctivost bez agresivity. Mám velkou radost, že jste se přčinil o to, aby se pícháček prodával u nás,- mám radost, že jste. Držím Vám palce, já budu pozítří operovaná a za několik měsíců, až se uzdravím - si ho určitě koupím, - těším se na něj!!! Moc Vás zdravím

odpovědět

    Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: david

Vloženo: 31.1.2007 9:07:48.
ID: 2875.


používám tenderizér již 2 roky a jsem s ním velice spokojen používám ho na všechny druhy masa a je to bez problemu a zakaznici jsou velice spokojeni s pozdravem David Engel

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Laďa

Vloženo: 31.3.2007 22:06:23.
ID: 3164.


Zdravím pánové,poradte mi prosím kde koupit original tenderizer od fi Jacard.Dále bych si nechal poradit jak dosáhnout měkkosti hovězího masa u steaků.S talo se mi v poslední době v restauracích ,že jsem dostal steak přímo famózmí měkkosti i chuti a propečenosti.

dík Laďa

odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Gurmet

Vloženo: 31.3.2007 22:33:33.
ID: 3165.


Pane Klíma a o tom celém než jste to napsal, jste se určitě radil s "Okresním hejtmanem" neníž pravda. G.

odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: ivan

Vloženo: 30.6.2007 0:13:23.
ID: 3654.


Pane Klíma,koupil jsem v holešovické tržnici jak říkáte originál Jacard,cirka za 1500kč,ale zlomily se nože po pár použití .Mám zkušenosti s malým razítkem,s kterého vyjíždějí ostré nože.V naší chatové oblasti neustále grilujeme a bez razítka s to neumíme představit.Je to vždy obřad.Myslím ale že u razítka zůstanem.Není drahé,asi 100kč a ještě se nám za 10 let nerozbilo.Každému doporučuji zjemnit maso,nemá to chybu

odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Michael Klima

Vloženo: 30.6.2007 18:41:20.
ID: 3660.


KOHO SE TO TÝKÁ

Jednak vám musím všem říci, že mate po starostech a sice proto, že do těchto stránek žádné mé informace psát již nebudu ale na některé příspěvky adresované mně musím odpovědět.

Gurmetovi odpovídat nemusím, protože ten si již odpověděl sám, není liž pravda?

Ivanovi musím jen napsat, že já to „razítko“ znám a myslím si, že je to o něčem jiném, ale pokud mu vyhovuje tak by byl nesmysl kupovat Jaccard tenderizer.

Také je možné, že když to razítko je lepší než ten Jaccard, že se co nevidět bude vyvážet do celého světa místo toho Jaccardu.

Já ale jako milion lidí ten Jaccard používám již několik let a když řeknu, že jsem s ním tenderizoval tisíce steaků, tak mně hned někdo napíše, že jsem se na to radil s okresním hejtmanem (jak ubohé).

K terizování masa je ale celá řada jiných pomůcek a tak prostě musíte použít takovou která vám nejlépe vyhovuje.
M. Klima



odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: ivan

Vloženo: 5.7.2007 23:48:03.
ID: 3679.


Promiňte,slovem -obřad -jsem měl na mysli tajné koření,které strojkem zasekáváme zároveň do masa a každý z nás má svůj osobytý recep.Vkaždém případě je to perfektní úprava masa.Promiňte,nechtěl jsem se Vás dotknou.
Vlodykov Igor,přezdívka-Ivan

odpovědět

Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Artuš

Vloženo: 3.12.2009 9:58:47.
ID: 7469.


Dobrý den,
právě jsem zakoupil tenderizér tří řadý a pořádně nevým jak ho použít Myslel jsem, že v balení bude český návod, nebo aspoň příklady použití a nic. Můžete mi prosím poslat, či odepsat a poradit mi. Předem děkuji za ochotu a přeji krásný den.

odpovědět

    Nadpis:

Re: nakladani masa


Od: Ales

Vloženo: 20.2.2010 0:33:35.
ID: 7756.


Zdar,jenom dukladne "orazitkuj" misto vedle mista,
v podstate stejne jako naklepavas ted "razitkujes".
Jsou uz masiny,kterou maso projede jako testo strojkem na nudle.Mejta se Ales

odpovědět



Nadpis:

Re: nakladani masa


Od:

Vloženo: 8.4.2012 21:30:41.
ID: 9758.


nejak se mi prici pichat do masa nozikama...

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek 23. října 2014
svátek slaví Teodor, zítra Nina
Aktuálně v diskusi
Top 5 měsíce
Gastro bazar
    v tuto chvíli nejsou k dispozici žádné inzeráty...

více...
Databáze dodavatelů
Zaměstnání
Vestavné lednice kombinované nabízí Datart.cz
(c) 2001-2014 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.